Mijn voorbereidingen van de stone expo

Ik ga binnenkort met pensioen en dit mag natuurlijk niet onopgemerkt gebeuren. Ik ben daarom dan ook druk bezig met het organiseren van mijn stone expo. De expo dient namelijk als figuurlijke afsluiting van mijn diamanten en zeldzame stenen levenswerk en ook als letterlijke sluiting van mijn juwelierswinkel in Londen. Het is het moment waarop ik mijn overgebleven voorraad aan diamanten en zeldzame stenen zal verkopen aan andere juweliers en handelaren. Het is het symbolische moment waarop ik afscheid zal nemen van al mijn vrienden en kennissen uit het wereldje. Het zal de laatste mijlpaal van mijn juwelier carrière zijn, en dat moet natuurlijk goed en succesvol gebeuren. Kortom, het is niet niks. Ik ben dan ook erg druk met de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen rondom mijn stone expo is het vergroten van de bekendheid. Want wat is nou een succesvolle stone expo zonder gasten? Zo ben ik de afgelopen weken druk bezig geweest met het versturen van uitnodigingen naar al mijn contacten in het juweliers en handelaren wereldje. Hierop wordt gelukkig positief gereageerd en de RSVPs druppelen langzamerhand binnen. Het is mooi om te merken dat vele mensen enthousiast zijn en laten weten dat ze aanwezig zullen zijn. Verder wil ik de bekendheid rondom de expo natuurlijk ook vergroten door middel van mijn website www.stone-expo.be, zo kan ik ervoor zorgen dat de bekendheid online groeit en bereik ik ook hen die ik niet tot mijn contacten reken.

Een ander belangrijk onderdeel in mijn voorbereidingen rondom de stone expo is natuurlijk het organiseren van de veiling van de (edel)stenen. Hiervoor ben ik mijn overgebleven voorraad stenen doorgelopen en heb ik alles nauwkeurig gecategoriseerd. Ik ben druk bezig met het opbouwen van de stone expo in de winkel, alles ligt duidelijk opgesteld en naast elke steen liggen er kaartjes met de benodigde informatie. Ook de planning voor de veiling is klaar. Het is natuurlijk belangrijk dat de veiling in een logische volgorde per categorie plaatsvindt. Ik hoef nu alleen nog maar de laatste benodigdheden te regelen voor de veiling, en dan is zo goed als alles geregeld voor mijn stone expo in december.

Naast mijn voorbereidingen voor de stone expo, ben ik natuurlijk ook heel erg druk bezig geweest met het voorbereiden van mijn pensioen reisje naar Las Vegas. Ter viering van mijn pensioen zal ik namelijk een reis maken naar deze bijzondere stad die ik altijd al heb willen bezoeken. Alles is hier nu voor geboekt en geregeld: de transfers, vluchten, hotels en activiteiten. Ik verheug mij hier zeer op.